7500 euro voor wie woning afbreekt

Bouwunie reageert positief op investeringsplannen Vlaamse regering

Datum: 
24/09/2018

Bouwunie reageert positief op de investeringsplannen van Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

Meest opvallend is de premie van 7.500 euro voor wie een woning afbreekt en een nieuwe bouwt op plaatsen waar geen 6% btw maar 21% btw geldt. Dat verlaagd btw-tarief is nu enkel van toepassing in 32 welbepaalde steden en gemeenten, waarvan 13 Vlaamse. Bouwunie pleit al langer voor een uitbreiding van het toepassingsgebied.

Dit is een federale bevoegdheid waarvoor het fiat van Europa nodig is, stelt Bouwunie. De Vlaamse regering wacht echter niet op de federale en Europese collega’s om overal sloop- en heropbouw te steunen, en past daar nu zelf een mouw aan.

Bouwunie juicht deze beslissing toe. “Het is een goede maatregel om verkrotting tegen te gaan, de vernieuwbouw te stimuleren en het energieverbruik te laten dalen”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. In afwachting dat Europa groen licht geeft om het verlaagde btw-tarief van 6% te veralgemenen tot het ganse Belgische grondgebied, want dit zou uiteraard eenvoudiger en duidelijker zijn.

Daarnaast plant de Vlaamse regering extra te investeren in een hele resem domeinen waaronder ook scholenbouw, sociale huisvesting, onderzoek en ontwikkeling, het versneld verwijderen van asbest en het energiezuiniger maken van gebouwen. Ook dit is positief besluit Bouwunie in een officiële reactie.

Bron: Bouwunie

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders